Αρχειακό υλικό: «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ»

Και στο προηγούμενο φύλλο μας ασχοληθήκαμε με τις κατηγορίες και ζητήσαμε την άμεση κατάργησή τους αλλά και σ’ αυτό θα ασχοληθούμε με το ίδιο θέμα γιατί είναι ζωτικό ζήτημα. Ούτε στο πεζικό, ούτε στην αεροπορία συμβαίνει τι το παρόμοιο και μόνο στο Ναυτικό ο τσιφλικάς αρχιφασίστας Σακελλαρίου επιβάλλει δικούς του νόμους στο τσιφλίκι του ο άνθρωπος.

Το σύστημα αυτό είναι μια εφεύρεση δική του πονηρή και ύπουλη αντιγραφή μεθόδων της Γκεστάπο, που σκοπό έχει τη δημιουργία διχόνοιας ανάμεσα στα παιδιά του ελληνικού λαού μέσα στην οποίαν οι λαοπλάνοι και εκμεταλλευτές αυτοί πάντα έχουν σαν αρχή να μας κρατούν, για να κάθωνται στο σβέρκο μας. Τι τους ενδιαφέρει αν με τις πράξεις τους αυτές εμποδίζεται η πολεμική απόδοση του στόλου;

Τι τους ενδιαφέρει αν τα πληρώματα και οι υπαξιωματικοί αγαναχτισμένοι, κατεβαίνουν σε απεργίες, σε αναρχικές πράξεις ή και λιποταξίες;

Ο Σακελλαρίου και η κλίκα του θέλουν να άρχουν κι ας βλέπουν σκλάβο και δούλο τον Έλληνα. Δίπλα όμως σ’ αυτούς τους ξεκαθαρισμένους φασίστες αξιωματικούς υπάρχει μια άλλη τάξις αξιωματικών: οι δημοκρατικοί.

Οι άνθρωποι αυτοί μας διαδηλώνουν κάθε μέρα τα δημοκρατικά τους αισθήματα και δεν αφήνουν ευκαιρία που να μη καταφερθούν ενάντια στις πράξεις των ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΖΙ του πολεμικού μας Ναυτικού. Αυτό όμως κ.κ. αξιωματικοί δεν είναι αρκετό. Κάνοντας έτσι μοιάζετε με τις γεροντοκόρες που ανάβοντας κεριά και κάνοντας πήττα στον Άγιο Φανούριο τον παρακαλούν να τους στείλει ώμορφο νέο για γαμπρό.

Θέλετε ελευθερία; Μόνο ένας δρόμος μας πάει: ο πόλεμος! Βοηθείστε μας στις προσπάθειές μας. Ελάτε μαζύ μας. Έχετε υποχρέωση!

Πάρετε παράδειγμα τους αντιφασίστες αξιωματικούς του πεζικού που συνεργάζονται με την Α.Σ.Ο. Θάνε τιμή σας. Συμβάλετε στην κατάργηση των κατηγοριών που είχαν και έχουν ολέθρια αποτελέσματα. Θάμαστε μαζύ σας.

Και τώρα θα πούμε και μερικά και στον κ. Κανελλόπουλο.

Κύριε Αντιπρόεδρε, σεις είστε εκείνος που παρουσιαστήκατε σε μας και στους Έλληνες του εξωτερικού σαν καθαρός δημοκράτης, σαν σοσιαλιστής. Ρίξατε αντιφασιστικά συνθήματα κ. Αντιπρόεδρε και μας είπατε να πολεμήσωμε με λύσσα το φασισμό και προς τα έξω και προς τα μέσα. Σας ακούσαμε, συγκινηθήκαμε και μπήκαμε στη δράση. Πρόσφατα βγήκαμε στις νηοπομπές, χτυπάμε στα υποβρύχια, βγαίνομε περιπολίες, σκάμε τις νάρκες. Αλλά δεν ξεχνάμε τους Μπουμπούληδες, τους Μαγγανάρηδες!

Εσείς, τι κάνετε; Εφαρμόζετε αυτά που λέτε;

Αντίθετα προς τις δημαγωγικές υποσχέσεις σας που ίσως παρέσυραν για μια στιγμή εκείνους που δεν σας γνώριζαν απ’ την Ελλάδα, δεν προβήκατε σε καμμιά εκκαθάριση της φασιστικής κόπρου της 4ης Αυγούστου. Καίτοι όχι μόνο διατηρείτε στις θέσεις τους αλλά και αγκαλιάζετε όλα τα γνωστά φασιστόμουτρα, στο Ναυτικό με επικεφαλής τον Σακελλαρίου, στο πεζικό τον Μαραβέα κ.τ.λ.

Σας καταγγέλλομε ως τον μοναδικό υπεύθυνο μπροστά στον ελληνικό λαό και στα εδώ ένοπλα παιδιά του και ζητούμε από σας σαν υπουργό της Εθνικής Αμύνης να μας αποδείξετε καταργώντας τις κατηγορίες που εφήρμοσε ο Σακελλαρίου, πως σείς κι αυτός δεν είσαστε η ίδια φασιστική μονάδα με δυο φάτσες.